Vakantie

1997 Ierland - Shannon Side, Moher, Ring of Kerry

Deze fietstocht begint vanuit Shannon, gelegen in het midwestelijkgedeelte van Ierland.

Met dank aan Ria, Jan en Jan voor de foto's die ik van hen gekregen heb. Ik had net voor deze vakantie een nieuw fototoestel gekocht. Na de vakantie bleek het toestel defect te zijn. Kreeg uiteraard een nieuw toestel maar m'n foto's waren mislukt.


Lakes of Killarney Liam Blake

Beschrijving fietsvakantie:
Tekst beschrijving: Cycletours

Dag-programma
    1    Vliegrijs Schiphol - Shannon.
    2    Shannon - Ennis, 32 km.
    3    Ennis - Ennistymon, 38 km.
    4    Ennistymon, rustdag of rondrit 71 km.
    5    Ennistymon - Kilrush, 47 km.
    6    Kilrush - Tralee, 64 km.
    7    Tralee - Dingle, 45 km.
    8    Dingle, rondrid, 34 km.
    9    Dingle - Killorglin, 57 km.
    10  Killorglin - Killarney, 34 km.
    11  Killarney, rustdag of rondrit 60 km.
    12  Killarney - Limerick (trein) - Tipperary, 42 km.
    13  Tipperary - Ogonnelloe, 71 km.
    14  Ogonnelloe - Shannon, 53 km.
    15  Vliegreis Shannon - Schiphol.

Deze fietstocht begint vanuit Shannon, gelegen in het midwestelijkgedeelte van Ierland.
De vlucht gaat van Amsterdam via Dublin naar Shannon, waar u wordt afgehaald door onze Ierse medewerker. De eerste nacht logeert u in het gezellige "Bed and Breakfast" onderkomen van de familie.

Van hieruit gaat u in twee etappes noordwestwaarts, via Ennis naar Ennistymon, gelegen aan de Burren. Een prachtig ongerept landschap van kalkstenen plateaus met bijzondere grotten en uitzonderlijke flora. Hier dus een rustplaats voor extra bezoek aan dit gebied of een uitstapje naar de spektaculaire Clifs of Moher.

Van hieruit gaat u zuidwaarts langs de kust met z'n vele baaien en steekt u per pont de Shannon over naar Tralee, een bedrijvig stadje met het bekende National Folk Theatre en een fraai stadhuis. Tralee vormt het vertrekpunt voor een tocht in twee etappes over het schiereiland Dingle. Langzaam beginnend langs de kust, stijgt u, op het eind even pittig, naar de Conner Pass (450m). Een schitterende Pas met aan beide zijden uitzichten over prachtige baaien. U daalt af naar Dingle, een oud vissersplaatsje met een zeer eigen sfeer. Van hieruit maakt u de volgende dag een rondrit over de 'punt'.

Weer terug langs de andere kant naar Killorglin, gelegen aan het begin van de Ring of Cerry. U komt nu door een uniek gebied, misschien wel het mooiste uit de hele tocht. Soms moet u even in de pedalen? maar de beloning is groot. Naar keuze een extra rondrit. Dwars door een als archaisch te omschrijven landschap daalt u af langs het National Park met z'n Ladies View!? naar Killarney, een zeer gezellig, levendig stadje.

Vanuit Kilarney een stukje per trein; u vervolgt de route weer op de fiets.
U komt nu meer in boerenland. Het zo typisch Ierse groene heuvellandschap toont zich in z'n schoonheid en lieflijkheid. Dit mooie gebied vormt het laatste gedeelte van de tocht. U gaat via Ogonneloe, gelegen aan een meer, en keert  na nog een fraaie etappe terug naar Shannon.